TOG Loznice na 1. Gastro festivalu i u radnoj poseti TO Valjeva

Turistička organizacija grada Loznice i predstavnici udruženja MINA KARADŽIĆ, pčelarskog društva LOZNICA i poljoprivrednog gazdinstva STEFANOVIĆ, bili su izlagači na 1. Gastro festivalu i u radnoj poseti TO Valjeva, u nedelju 06. novembra 2016. godine. Predstavljeni su turistički potencijali našeg kraja kao i programi rada, kako naše organizacije, tako i Udruženja koja su uzela učešće na ovoj manifestaciji.

Studijska poseta novinara našem kraju

Novinari i blogeri iz Beograda, Novog Sada i Makedonske nacionalne televizije su, od 04. do 06. novembra 2016. godine, bili u studijskoj poseti našem kraju, i tom prilikom imali mogućnost da se upoznaju sa turističkim potencijalima našeg kraja., a u organizaciji Turističke organizacije grada Loznice i u saradnji sa mnogobrojnim sponzorima i privrednim subjektima iz oblasti turizma.

„Maraton za Ginisa – 55 maratona za 55 dana“ u Loznici 45. etapa

17.10.2016. na platou ispred TOG Loznice dočekali smo kragujevačkog maratonca Gorana Nikolića koji je uspešno okončao i 45. etapu “Maratona za Ginisa“.
Kragujevčanin Goran Nikolić, aktivni rekreativac, spreman je da postavi novi Ginisov rekord u trčanju maratona. Goran Nikolić je, inače, slabovid i vidi samo 5 odsto na jedno oko. Ovo je prvi put da sportista sa invaliditetom „napada“ rekord potpuno zdravog sportiste.
Nikolićeva aktivnost ima jak humanitarni karakter, jer na ovaj način želi da animira ljude dobre volje i prikupi sredstva koja će transparentno uložiti za nabavku sportske opreme i rekvizita za osobe sa invaliditetom, koja će staviti na raspolaganje korisnicima regionalnog Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“ u Kragujevcu.

TOG Loznice gost na manifestaciji „PLODOVI RAĐEVINE“ u Krupnju

Na platou ispred Biblioteke „Politika“ u Krupnju, u nedelju 16.10. održana je privredno-turistička manifestacija „PLODOVI RAĐEVINE“ u organizaciji Turističke organizacije opštine Krupanj a pod pokroviteljstvom Opštine Krupanj. Program je počeo takmičenjem u kuvanju gulaša dok su posetioci mogli da pogledaju izložbu poljoprivrednih proizvoda, gljiva, meda i uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu.

Održana 19. „GLJIVARIJADA“ u Banji Koviljači

Od 07.10.-09.10.2016 u Banji Koviljači organizovana 19. po redu „GLJIVARIJADA“. Organizator ove manifestacije je Gljivarsko društvo Banja Koviljača u saradnji sa TOG Loznice.
Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa različitim vrstama gljiva, poslušaju stručna predavanja i uživaju u kulturno-umetničkom programu KUD „Sveti Sava“ iz Bradića, kao i degustacija gulaša od gljiva nakon završenog programa.