Туристичка патрола 2020. године

Туристичка организација града Лознице je у среду, 30. децембра са почетком у 12 часова, приредила 16. Туристичку патролу, без публике, у просторијама Туристичке организације града Лознице, а у складу са епидемиолошком ситуацијом. Ова манифестација је била праћена онлајн, на фејсбук страници Туристичке организације града Лознице.

Туристичка патрола има за циљ да на основу добрих примера праксе укаже на моделе које треба следити у разним активностима које чине туризам. Ово је акција која траје читаве године и осмишљена је тако да на крају године признање добију они који су својим трудом и радом и иновацијама у пословању допринели туризму и промоцији нашег града. Прва Туристичка патрола организована је 2005. године са пуно ентузијазма и великим амбицијама и заузела је трајно место у програму рада Туристичке организације града Лознице са циљем да се унапреди квалитет у туризму.

Присутнима се обратила директорка Туристичке организације града Лознице, Снежана Перић, која је уручила ова признања добитницима.

Додељено је укупно 12 признања за посебан допринос развоју туризма и промовисање нашег града.

Добитници признања су: Никола Поповић, познатији као кловн Џоника, Кућица на дрвету чији је власник Јован Цвијић, Ботаничка башта „Рајска долина“ чији је власник Живко Панић, Оливера Прелевић Танасић, фотограф и верни пратилац свих догађаја у нашем граду, Удружење „Културни центар Ковиљача“ које води Вера Ивановић, мр Данијела Милутиновић, ресторан „Златна рибица“ чији је власник Слободан Спасојевић, Удружење „Ризница“ које води Весна Грујић, Група „Соло“, Биљана Радичевић, Етно бенд „Лила“, Даница Веселиновић.

Истог дана су додељене награде за три најбоље фотографије на Фото-конкурсу најбоље фотографије Лознице у 2020. години, који је организовала Туристичка организација града Лознице. Добитници награда су: Дејан Дамњановић прво место, Драган Мургашки и Марко Анђелић друго место, Оливера Прелевић Танасић и Ђорђе Николић треће место. Ове године су додељене и похвале за учествовање на фото конкурсу Марини Симић, Миленку Поповићу и Снежани Петрановић.

Изложба са њиховим радовима постављена је испред нашег туристичко информативног центра у Лозници.