Завршна свечаност 17. Туристичке патроле

Туристичка организација града Лознице је у петак, 10. децембра 2021, приредила завршну свечаност доделе признања 17. Туристичке патроле у Вуковом дому културе у Лозници.

Туристичка патрола је акција која траје читаве године и има за циљ да препозна и награди оне који су својим трудом, радом и иновацијама у пословању допринели промоцији и развоју туризма града Лознице.

Добитници признања Туристичке патроле 2021. су:

  1. Дринска лагуна, заједнички бизнис породице Куртеш – смештај у природи на обали реке Дрине са интерактивним садржајем за туристе. Веома је популаран међу љубитељима овакве врсте туристичке понуде.
  2. Вила „Самокрес“, власнице Верице Аврамовић, предузеће „Градекс“ – за савремену адаптацију и стављање у функцију туризма старе виле у Бањи Ковиљачи.
  3. Милојка Лаловић – за израду рукотворина традиционалним техникама, а посебно у техници пустовања. Живи чувар традиције и промотер Тршића где живи и ради.
  4. Кафана „Промаја“ – ресторан традиционалне кухиње у прелепом амбијенту знаменитог места Тршић са традицијом од преко 30 година.
  5. Етно село „Азбука“ – нови угоститељски објекат у Тршићу са широком лепезом услуга које спајају традицију и модерно од А до Ш.
  6. „Питијада“ – гастрономска манифестација са дугом традицијом коју организује Удружење жена „Калина“.
  7. КУД „Фрула“, Липнички Шор – за дугогодишњу организацију фестивала фолклора „Распевано пролеће“ и допринос квалитету садржаја бројних других манифестација.
  8. Драган Бајић – свештеник, парох у Храму светих апостола Петра и Павла у Бањи Ковиљачи за маестралну улогу у документарном филму „Лилање у Лозници“. Такође, похваљујемо Храм светих апостола Петра и Павла за новоотворени амфитеатар у којем су одржани бројни лепи догађаји ове године.
  9. Александар Стојановић – Сталекс – фотограф и дугогодишњи сарадник ТОГ Лознице, који својим изузетним ангажовањем на изради туристичких фотографија значајно допринео промоцији туристичке понуде.

Исто вече уручене су захвалнице и награде учесницима на наградном фото конкурсу за најбољу фотографију Лознице у 2021. године.

Награђени су:

  1. место – Драган Мургашки са фотографијом „Краљевска фонтана“
  2. место –Дејан Дамњановић са фотографијом „Залазак сунца изнад манастира Троноша“
  3. место – Оливера Прелевић Танасић са фотографијом „Тршић“
  4. место – Марија Грујичић са фотографијом „Краљевска бања окићена златом“
  5. место – Марина Симић са фотографијом „Дрина и залазак“

Похвале за учествовање у конкурсу добили су:

Пантелија Илић за фотографију „Јутарња мистика на Гучеву“

Марко Анђелић за фотографију „Троноша из ваздуха“

Јелена Лукић за фотографију „Топли сеоски дани“

За посетиоце је приређена изложба награђених фотографија у фоајеу Вуковог дома културе.

На самом почетку свечаности пуштена је пројекција документарног филма „Лилање у Лозници“ у продукцији Туристичке организације града Лознице са којим ће наступати на светским филмским фестивалима са циљем промоције града Лознице.

Директорка Туристичке организације града Лознице, Снежана Перић је поздравила госте и уручила признања Туристичка патрола 2021 добитницима.  Почасна гошћа  госпођа Сузана Перић, модна креаторка, уручила је награде фото конкурса.

У част добитника признања и награда наступила је наша позната глумица и певачица Јелена Гавриловић која је гламурозношћу и маестралним наступом задивила све присутне уз пратњу композитора и пијанисте Срђана Марковића.