Успех ТОГ Лознице на манифестацији „Туристички цвет“

На манифестацији „Туристички цвет“ која је одржана 16. децембра 2021. године у свечаној сали Oпере и театра Мадленианум у Београду, коју је организовала Туристичка организација Србије,   Туристичка организација града Лознице је други пут за редом номинована за једну од три најуспешније у Србији, а фестивал Лилало је проглашен за једну од четири најбоље манифестације у земљи. Престижна награда „Туристички цвет“ додељена је Етно селу „Сунчана река“ из Бање Ковиљаче у категорији угоститељски објекти за смештај.

Овај велики успех је још једна потврда одговорном пословању Туристичке организације града Лознице којој су приоритетне активности промоција и развој туризма града Лознице, организовање манифестација и сарадња са привредним и другим субјектима у туризму.

Награду „Туристички цвет“ додељује Туристичка организација Србије за значајна остварења и допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма у Србији. Жири чини пет чланова афирмисаних стручњака из области туризма, културе и медија, док се шеста оцена добија на основу гласања интернет публике.

Критеријуми за доделу награде у категорији Туристичка организација (у Србији их има 136) су обогаћивање квалитета, садржаја и разноврсности туристичке понуде дестинације, квалитет маркетиншких активности – интернет страница, друштвене мреже, промотивни материјал, наступи на сајмовима, организација догађаја и њихов програм, медијска заступљеност, информативни центри, остварен туристички промет, сарадња са туристичком привредом и другим привредним субјектима. Номинују се три најуспешније у Србији, а ове године, други пут за редом, Туристичка организација града Лознице је једна од њих.

Такође можемо да се похвалимо да је „ЛилаЛо“ фестивал, са којим смо први пут конкурисали за ову престижну награду, изабран за једну од четири најбоље манифестације у земљи. Критеријуми за доделу награде у категорији Туристичка манифестација су квалитет програма и садржаја  понуде, број излагача и понуђача роба и услуга, број посетилаца манифестације, маркетиншке активности – интернет страница, друштвене мреже, промотивни материјал, промоција манифестације.