Бања Ковиљача

Убраја се  у најпризнатије бање у земљи и једно је од најстаријих и најпосећенијих лечилишта , поседује два природна лековита чиниоца: термоминералну воду и пелоид-лековито блато . Успешно лечи реуматична обољења, обољења коштано-зглобног система , дискус хернију , остеопорозу , посттрауматска стања , лакша оштећења централног нервног система , гојазност , стерилитет , поједине гинеколошке и кожне болести . Специјална болница за рехабилитацију у Бањи Ковиљачи је елитна здравствена установа у којој се спроводи програм медицинске рехабилитације и лечења као и програми  дијагностике и  превенције . У склопу ове болнице налази се и одељење за рехабилитацију деце које је прво такве врсте у земљи. www.banjakoviljaca.rs

Бањски парк се простире на површини од 40 ha , по величини је други парк у Србији , сам центар парка чини грандиозна фонтана . Најлепши и најзначајнији објекат је бањска дворана Кур-салон, симбол бање, отворен 1932.год под покровитељством  краља Александра Карађорђевића па ову  бању зато зову и“ Краљевска Бања“,  а због раскошних природних лепота заслужено носи назив “Подрињска лепотица„ .  Од осталих објеката посебну вредност имају сумпорно купатило „Краља Петра Првог“, блатно купатило и бањске виле: Херцеговина, Далмација, Босна, Ковиљача, Београд и остале од којих је око 80 заштићено и чувају тајне и дух прохујалих времена.

У  Бањи Ковиљачи  се традиција и савремена научна достигнућа спајају у служби здравља људи .У оквиру Специјалне болнице ради и wellness центар „Ковиље“ где ћете пронаћи уметност здравља и лепоте: базени (отворени и затворени), сауна, соларијум, ђакузи, масаже и купке у краљевској кади. Такође у још једном луксузном хотелу ,“ Royal spa“, можете уживати у првој српској масажи .


Смештајни капацитети се налазе у хотелима,  Специјалној болници, одмаралиштима, бањским вилама, апартманима, домаћој радиности и Етно селу „ Сунчана река“ поред реке Дрине.

Бројни ресторани,кафане , посластичарнице, кафеи и клубови ће учинити ваш боравак у овој бањи још пријатнијим .

Треба споменути и конгресни туризам , све су учесталији пословни скупови који се одвијају у некој од одлично опремљених  бизнис сала у Бањи Ковиљачи .

 


Бања Бадања

Удаљена је  од Лознице 33km, мање је позната али изузетно лековита. То је савршено место за све који желе мир у природи, далеко од градске вреве. Лековита вода је богата гвожђем и сумпором и користи се за лечење купањем и пијењем. У овој бањи се лече болести локомоторног апарата, реуматизма, псоријазе и  стерилитет.