28. октобар 2016.

Будимлија

Засеок Будимлија налази се на обронцима планине Гучево, на 5км удаљености од града Лознице, а назив носи по истоименом потоку који пролази кроз засеок. Током историје много битних путева пролазило је кроз Будимлију, а један од најважнијих јесте онај који је служио за транспорт руде из рудника Зајеча па све до Јадранског приморја. Данас, деценијама касније, тим путем пролазе људи из свих крајева света који одмор проводе у Клубу „Будимлија“.

Клуб „Будимлија“ основан је 2000. године и до 2012. је био затворено летовалиште за запослене у матичној компанији „DIV Company“, након тога је отворен за јавност и током претходних година постаје омиљено место гостију из свих крајева Србије али и иностранства. Смештен је у срцу шуме, окружен бистрим планинским потоцима и речицама.

Клуб „Будимлија“ идеалан је за породични одмор, конгресни туризам – организацију разних семинара и скупова, припреме спортских клубова, кампове за младе спортисте, рекреативне наставе у природи, једнодневне посете или продужен викенд

Како би задовољили захтеве и најистачније укусе гостију, по светским стандардима припремају се српска јела. Богатство мириса и укуса никога не оставља равнодушним. Поред ресторана, потпуни доживљај одмора пружа и Аqua бар са базеном, где уколико сте љубитељ, можете пробати инострану брзу храну.

Лето у Будимлији заиста је посебно. Прозирно плава боја воде и зелена природа опуштају очи и душу, а љубазни конобари услужиће вас  и поред базена тако да ништа неће морати да ремети ваш мир. Ту је и мини аquа парк посебно дизајниран за децу млађег узраста, као и играоница на отвореном , заправо дечији градић уређен по жељама најмлађих. Пошто срећа малишана нема цену, направљен је и мали Зоо врт у ком обитавају срна, зечеви, папагаји, пси, гуске, фазани, украсне кокоши… Такође, Клуб „Будимлија“ располаже са травнатим тереном за фудбал и вишенаменским бетонским игралиштем, који може у зависности од потребе, послужити за рукомет или кошарку, затим терен за paintball и airsoft, адреналинске спортове који представљају симулацију рата. Терен се налази у шуми и сам по себи доприноси реалистичном изгледу саме игре.

Више информација о програмима и услугама Клуба „Будимлија“ можете пронаћи на њиховом сајту http://www.klubbudimlija.rs/