12. октобар 2016.

Покрени точак здравља

„ПОКРЕНИ ТОЧАК ЗДРАВЉА“  је бициклистичко-рекреативна вожња на релацији Бања Ковиљача-Лозница-Клупци-Тршић са посетом манифестацији „Питијада“, одржана 17.09.2016. године. Манифестација има за циљ да представи значај рекреације за здравији начин живота. Организатор је Туристичка организација града Лознице у сарадњи са удружењима „БицикЛО“ и „Калина“.

Ове године термин манифестације усклађен је са програмом Вуковог сабора са намером да се и на овај начин да допринос промоцији наше најзначајније манифестације.

Обзиром да смо очекивали туристе који ће бити смештени у Бањи Ковиљачи у време Саборских дана проширили смо маршуту тако да су бициклисти кренули из Бање Ковиљаче у 10:00 и заустављају се најпре испред Вуковог дома културе у Лозници где им се прикључују учесници из Лознице. Полазак је у 11:00 ка Клупцима где је одржана манифестација „Питијада“, а за све учеснике обезбеђено је послужење питом која није учествовала у такмичарском делу већ је била обезбеђена од стране спонзора и освежавајућим пићима. Након зауставне паузе учесници су кренули ка Тршићу где се на игралишту испред Вукове спомен школе вршила додела медаља учесницима (најмлађи учесник, најстарији учесник, вози мишко, спора трка,….) и одговарајући програм (бајк пикадо, голф, баскет бајк), а обезбеђене су биле и награде спонзора за ове игре. Чланови удружења „БицикЛо“ наставили су вожњу до Троноше. Било је више од 100 учесника.

Манифестацију су подржали и Превентивни центар Дома здравља Лозница, испред Вуковог дома културе где су мерили крвни притисак. Такође су били присутни и  представници СТР „Босиљак“ који су промовисали здраву храну уз здраву промоцију живота.