27. октобар 2016.

Здравствене установе

Специјална болница за рехабилитацију Бања Ковиљача

Смештена у подножју легендарног Ковиљкиног града, на месту где се спајају река Дрина и планина Гучево, налази се Бања Ковиљача, надалеко познато природно лечилиште и једна од најлепших бања Србије.

Приордни фактор Бање Ковиљаче – термоминерална вода и сумпоровито блато (пелоид) доказано потпомажу природан опоравак и имају благотворно дејство на целокупно здравственоо стање. Удруживши снаге традицоналних метода лечења и савремених достигнућа из области физикалне медицине, Специјална болница за рехабилитацију Бања Ковиљача успешно третира реуматолошка обољења коштано-зглобног система као и постоператвина стања након повреда и неуролошка обољења.

У оквиру Специјалне болнице је и дечије  одељење које постоји већ више од четврт века и специјализовано је за рехабилитацију деце и лечење урођених аномалија и реуматолошких промена на коштано-зглобном систему као и стања постоперативног лечења аномалија и повреда код деце.

Тиму лекара, терапеута и медицинског особља Специјалне болнице за рехабилитацију се придружују и консултанти из признатих здравствених установа у земљи. у оквиру Специјалне болнице, у велелепном здању купатила Краља Петра Првог, налази се wellness центар „Ковиље“, зона за опуштање и обнову животне енергије, где се гости могу препустити уживању достојном краљева.

Смештајни капацитет:
– 395 лежаја

Адреса: Парк 4 15316 Бања Ковиљача
Телефон: +381(0)15818270, 015/818-352
Факс: +381(0)15895233
емаил: info@banjakoviljaca.rs
www.banjakoviljaca.rs


Специјална болница за рехабилитацију „Боро Скорић“

 

Специјална болница за рехабилитацију „Боро Скорић“ у Бањи Бадањи, лечи: реуматска обољења, дегенеративне промене зглобова и кичемног стуба, дискус хернију и стања након операције дискусхерније, мишићна обољења, поједина гинеколошка обољења, кожна обољења (псоријаза), посттрауматска стања горњих и доњих екстремитета и кичменог стуба и слично. Поред објекта се налази велики велнес центар који садржи затворени терапијски базен, сауну, парно купатило, бисерну каду и релакс масажу.

Смештајни капацитет:
-25 лежаја

Капацитет ресторана:
-52 места.

Адреса: Бања Бадања бб 15234 Доња Бадања
Телефон: +381(0)15863190, 863 193
Емаил: hkboroskoric@gmail.com
Fb: Banja Badanja