Фестивал фолклора 2017.

Од 17. – 19. августа 2017. одржан је Фестивал фолклора у Лозници и Бањи Ковиљачи чији је организатор КУД „Караџић“ у сарадњи са Туристичком организацојом града Лознице а под покровитељством Града Лознице.

У четвртак 17. августа фестивал је почео програмским садржајима у улици Јована Цвијића испред Вуковог дома културе где је одржана модна ревија из колекције лозничког удружења жена „Александрина“. Програм је био употпуњен изложбом слика лозничке сликарке из Београда Оливере Аџић, која је на својим радовима приказала богато осликане народне ношње из свих крајева Србије а гост вечери био је и фрулаш из Ваљева Раде Обрадовић.

Други дан фестивала (петак 18. август) започео је свечаним дефилеом фолклорних ансамбала и културно-уметничких друштава из Јање, Мостара, Бајине Баште, Липничког Шора и Лознице, од Вуковог дома културе до средњошколског парка на Тргу Јована Цвијића где су сви учесници одиграли заједничко коло а прикључили су им се и бројни пролазници.  Дефиле је настављен све до Вуковог дома културе где су се ансамбли традиционалним играма представили многобројној публици.

У суботу 19. августа одржан је фестивал и у Бањи Ковиљачи на тераси испред хотела „Подриње“. Туристи и гости Бање Ковиљаче уживали су у наступима неколико ансамбала.