Бања Ковиљача

Убраја се  у најпризнатије бање у земљи и једно је од најстаријих и најпосећенијих лечилишта. Поседује два природна лековита чиниоца: термоминералну воду и пелоид-лековито блато. Успешно лечи реуматска обољења, обољења коштано-зглобног система, дискус хернију, остеопорозу, посттрауматска стања, лакша оштећења централног нервног система, гојазност, стерилитет, поједине гинеколошке и кожне болести. Специјална болница за рехабилитацију у Бањи Ковиљачи је елитна здравствена установа у којој се спроводи програм медицинске рехабилитације и лечења, као и програми  дијагностике и  превенције. У склопу ове болнице налази се и одељење за рехабилитацију деце које је прво такве врсте у земљи. У  Бањи Ковиљачи  се традиција и савремена научна достигнућа спајају у служби здравља људи. У оквиру Специјалне болнице ради и wellness центар „Ковиље“.

www.banjakoviljaca.rs

Бањски парк се простире на површини од 40 ha са околном шумом, по величини је други парк у Србији. Сам центар парка чини грандиозна фонтана. Најлепши и најзначајнији објекат је бањска дворана Кур салон, симбол бање, отворен 1932. године под покровитељством  краља Александра Карађорђевића па ову  бању зато зову и “Краљевска Бања“, а због раскошних природних лепота заслужено носи назив “Подрињска лепотица“. Од осталих објеката посебну вредност имају сумпорно купатило „Краљ Петар I“, блатно купатило и бањске виле: Херцеговина, Далмација, Босна, Ковиљача и остале од којих је око 80 заштићено и чувају тајне и дух прохујалих времена.

 

Смештајни капацитети се налазе у хотелима, Специјалној болници, одмаралиштима, бањским вилама, објектима домаће радиности (собе, апартмани, куће), сеоским туристичким домаћинствима.

Бројни ресторани, кафане, посластичарнице, кафе барови и клубови ће учинити ваш боравак у овој бањи још пријатнијим.

Треба споменути и конгресни туризам, све су учесталији пословни скупови који се одвијају у некој од одлично опремљених  бизнис сала у Бањи Ковиљачи .

 


Бања Бадања

Удаљена је  од Лознице 33 km, мање је позната, али изузетно лековита. То је савршено место за све који желе мир у природи, далеко од градске вреве. Лековита вода је богата гвожђем и сумпором и користи се за лечење купањем и пијењем. У овој бањи се лече болести локомоторног апарата, реуматизма, псоријазе и  стерилитет.