Завршна свечаност 15. Туристичке патроле

Туристичка организација града Лознице у понедељак, 16. децембра 2019. године, у Вуковом дому културе организовала је завршну свечаност 15. Туристичке патроле, акције која је осмишљена са циљем да на основу добрих примера праксе укаже на моделе које треба следити у разним активностима које чине туризам.

Програм Туристичке патроле почео је у 19 часова у фоајеу Вуковог дома културе промоцијом књиге Јелене Зелинске и Татјане Рибакове Моја укусна Србија. Ово је други по реду водич из серије Балкански путник. У разговору са Татјаном, која је већ 5 година наша суграђанка, сазнали смо шта их је све подстакло да пишу о Србији, али и о Тршићу. Специјални гост на промоцији књиге био је глумац и водитељ Марко Долаш, који је руководилац пројекта Балкански путник.

Програм је затим настављен у свечаној сали Вуковог дома културе, где је у 20 часова наступио Јован Николић, ученик шестог разреда клавира Основне музичке школе „Вук Караџић“ у Лозници.

Присутнима су се обратили директорка Туристичке организације града Лознице, Снежана Перић и градски менаџер Дејан Сталовић, који су заједно уручили признања добитницима. Додељено је укупно 11 признања за посебан допринос развоју туризма и промовисање нашег града.

Добитници признања су: Марија Шћекић Марковић, продукција Старчевић, туристичка агенција „Кондор тис“ из Лознице, Канцеларија за младе Лозница, квартет „Увертира“, предузетник Милан Марковић Кале, Храм Покрова Пресвете Богородице, Александар Кикановић, први фолклорни ансамбл КУД-а „Караџић“, Татјана Рибакова, Зоран Деспотовић.

Исте вечери су додељене награде за три најбоље фотографије на Фото-конкурсу најбоље фотографије Лознице у 2019. години, који је организовала Туристичка организација града Лознице. Добитници награда су: Ивана Којић прва награда, Рајко Каришић друга награда и Марко Бабовић трећа награда.

Током догађаја приказан је нови промо видео ЛилаЛо 2019 у продукцији Туристичке организације града Лознице, као и анимација туристичких потенцијала града Лознице, као најновији вид промоције.

У част награђених наступио је Београдски омладински народни оркестар и група певача КУД-а „Градимир“ из Београда.

Фото: Александар Стојановић