Први рођендан квартета „Увертира“

Квартет Увертира је свој први рођендан обележила солистичким концертом у пуној сали Вуковог дома културе, 26. фебруара 2020. године.

Њихов први концерт, којим су чланице квартета Увертира исказале захвалност и љубав према свом граду, подржали су Туристичка организација града Лознице и Центар за културу „Вук Караџић“ из Лознице.

Квартет Увертира који чине Милица Ивановић професорка гитаре, Данијела Аврамовић професорка флауте, Мина Тошић Алексић професорка виолине и Александра Лазић професорка виоле, приредиле су незаборавно вече својим верним Лозничанима и љубитељима како класичне тако и поп и рок музике. На бини су им се придружили лознички бенд Соло као и гимназијски хор вођен диригентском палицом Дарка Несторовића.

Квартет Увертира је музички састав, основан 2019. године у Лозници са циљем да својој публици пружи посебан доживљај и да на нов, другачији и забавнији начин представи музику утемељену на композицијама које су већ популарне и познате.

Свој први наступ имале су 2019. године, на штанду ТОГ Лознице као промотери фестивала ЛилаЛо у оквиру 41. Међународног сајма туризма у Београду и од тада су наши стални сарадници.

У току прве године постојања забележиле су велики успех наступајући на концертима широм региона као и на разним фестивалима и манифестацијама