Светски дан детета у Тршићу

У суботу, 20. новембра је Светски дан детета. Обележићемо га у Тршићу у периоду од 13 до 15 часова са спектакуларним програмом за наше малишане. У госте нам долази музичка звезда Марко Лоуис који ће премијерно представити свој први албум за децу „Ја се зовем слон“. Придружиће му се Патролне шапе, кловн Џоника и Уметничка радионица за децу „Машта башта“.

Организатор догађаја је Туристичка организација града Лознице.

Марко Лоуис је музичка звезда нове генерације и из тог разлога веома популаран код младих, свестрано музички надарен и образован. Музички правац који негује је балкан соул и каријера му је у сталном успону.

Након четири студијска албума „SHINE ON ME“ (2015), „Бескрај“ (2017), „Еуридика“ (2019), и „Слобода“ (2020) одлучио је да ове године објави и свој први дечји музички албум под називом „Ја се зовем слон“. То је једна раздрагана прича о главном јунаку Слону праћена анимираним спотовима.

Марко је познат лозничкој публици којој је са својим бендом приредио незабораван концерт на првом ЛилаЛо фестивалу, а и аутор је официјелне музике фестивала.

Инспирација за албум му је била његова породица (тата је Диме и Золе) која и сама учествује у неким нумерама па можемо рећи да је ово и породично издање. Песме су већ лепо прихваћене од стране деце, која их радо слушају и певуше, и њихових родитеља за које ће и овом приликом Марко извести неколико песама са претходних албума.