„Класична фантазија“

Истакнути домаћи уметници, пијаниста Никола Аврамовић из Лознице и виолончелиста Немања Станковић из Београда ће на ЛилаЛо фестивалу, 8. јула у 21ч у Вуковом дому културе, премијерно представити заједнички пројекат „Класична фантазија“. На репертоару ће се наћи препознатљива дела из литературе за виолончело и клавир. Публика ће имати прилику да ужива уз звуке Чајковског, Сен-Санса, Менделсона, Пјацоле и других великих композитора.

Никола Аврамовић је један од најперспективнијих младих српских пијаниста. Мастер и специјализацију је завршио на Краљевском музичком колеџу у Лондону као добитник најпрестижније Benjamin Britten Fellowship стипендије. У досадашњој каријери посебно издваја снимање ЦД-а за издавачку кућу Genuin у Франкфурту као и соло реситал у чувеном Wigmore Hall у Лондону.

Немања Станковић важи за једног од најупечатљивијих младих српских уметника. Добитник је бројних признања међу којима се посебно истиче награда града Београда „Деспот Стефан Лазаревић“ за музичко стваралаштво. Осам сезона је био солиста Београдске филхармоније, а тренутно је доцент на Факултету музичке уметности у Београду.