Стефан Миленковић на ЛилаЛо фестивалу 2023.

Српски уметник века, најхуманија личност, виолиниста, Стефан Миленковић, наступиће на ЛилаЛо фестивалу, на Петровдан, 12. јула од 20 часова у Кур салону у Бањи Ковиљачи.
Има плодну каријеру међународно траженог солисте и рециталисте, са изузетном дуготрајношћу, професионализмом и креативношћу.
Као један од најистакнутијих виолиниста своје генерације, појављивао се у више наврата у неким од најславнијих светских места као што су Карнеги Хол, Њујорк (САД), Кенеди центар, Вашингтон (САД), Кадоган Хол, Лондон (Велика Британија)
Миленковић је своју каријеру започео веома млад. Са 16 година одржао је свој 1000. концерт у Монтереју у Мексику. До 17. годинe био је победник Међународног такмичења младих концертних уметника (САД), као и добитник награде на Међународном такмичењу виолина у Индијанаполису (САД) и др. И даље је најмлађи дипломац Музичке академије у Београду, магистарске студије завршава са 19 година, а завршио је програм струковних студија на Џулијард школи у Њујорку
Такође је учествовао на бројним гала концертима под покровитељством Унеска у Паризу са уметницима као што су Пласидо Доминго, Лорин Мазел, Алексис Вајсенберг и сер Јехуди Менухин, а био је активан и као први дечји амбасадор почетком 90-их.
Као музичар широких стилских интересовања, Миленковић је наступио са петоструко номинованим за Греми, рок бендом Горилаз у једном од најпознатијих светских места – Аполо театру у Харлему (Њујорк). Недавне сарадње укључују наступе са лaутистом номинованим за награду Греми Едином Карамазовим, као и музичко партнерство са гитаристом Влатком Стефановским и његовим триом, где је истраживао царство импровизације и акустично-електричне виолине.
Његово недавно издање ЦД-а укључује први диск са музичким фестивалом у Манчестеру са клавирским триом и клавирским квинтетом Виторија Ђанинија.
Чврсто посвећен педагошком раду више од две деценије, предавао је у сарадњи са Ицхаком Перлманом на Џулијард школи у Њујорку, а био је ванредни професор виолине на Универзитету у Илиноису. Тренутно је уметнички директор нове концертне сале у Новом Саду, као и ванредни професор виолине на Универзитету у Новом Саду.
Стефан Миленковић је креативни амбасадор националне платформе Србија ствара и велика нам је част да га угостимо и уживамо у његовом наступу.